dimarts, 21 de juliol del 2015

Tema 6: Què ens podem creure?

Què vull explicar?


Tot i que hi ha poca informació que ens puguem creure plenament, alguna cosa hem de creure, ni que sigui provisionalment, per tal de poder prendre decisions.   

Què m'ho fa pensar?


Massa informació, massa propaganda i massa idees només en part raonables. 
 
Estem saturats d'informació, n'hi ha més de la que puguem assimilar i arribar a tenir en compte. Pots veure la tele, cercar a Internet, llegir diaris, en paper o digitals, llegir llibres. No hi ha temps com per empapar-se de tot, i menys encara analitzar-ho i treure conclusions.
 
L'emissor que ens fa arribar la informació, d'una manera o d'una altra, vol que ens creguem alguna cosa que és del seu interés. Així, tenim la publicitat que fan les empreses per incitar a que comprem els seus productes i tenim les noticies i els articles d'opinió dels diferents mitjans, sempre posant en bon lloc a la seva corrent d'opinió, ho mereixi o no. 
 
Molta d'aquesta informació sembla raonable en part, però també hi pot haver informació contrària que també sembli raonable. El fet que les dues semblin raonables, però es contradiguin mutuament complica molt la comprensió de les coses.

Què en penso?


Tot el que he explicat a l'apartat anterior pot fer-nos dubtar pràcticament de tot; de qui és el responsable dels problemes econòmics o polítics, de quina és la millor manera de millorar l'economia, de quin és el millor projecte polític, de què hem de comprar, etc.

Malgrat tot, arriba un moment que hi ha decisions que s'han de prendre; a qui votar, on invertir els nostres estalvis, què opinar i defensar, què comprar quan necessitem algun producte, etc.

Hem de creure, ni que sigui agafada amb pinces, alguna de les informacions que hem rebut per tal de prendre una decisió que no admeti prórrogues.

Què es podria fer?

Tenir en compte les decisions a prendre properament per analitzar la informació existent, considerar quina decisió pot funcionar millor i veure posteriorment què ha passat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada