dimarts, 29 de setembre del 2015

Tema 16: Com afrontar el 27S?

Les eleccions del 27S ja s'han celebrat, i el bloc sobiranista ha obtingut majoria absoluta i, per tant, ocuparà el proper govern de la Generalitat. 

No obstant, el panorama sembla que s'ha complicat una mica respecte el que ja teníem. 

Primer,  la investidura. Es necessiten els vots de la CUP per investir al president de la Generalitat, i ja han dit que no pensen investir a l'Artur Mas. Què passarà? Acceptaran d'investir-lo finalment? Forçaran a Junts pel Si a presentar un altre candidat? Romeva? Junqueras? Ja veurem què passa.

Segon, el plebiscit (de pega, però força comentat). El "SI" guanya al "NO", però no arriba al 50% dels vots. Cal recordar que Catalunya si que es pot i Unió no volen ser sumats amb el "NO" i, per tant, aquesta afirmació és certa. Trobo que aquest resultat és un empat tècnic. No hi ha una majoria clara a favor de la independència, però només el 40% del pais és partidari de l'actual estatus polític de Catalunya, un fet molt significatiu de que alguna cosa ha de canviar. 

Per poder donar per vàlid el plebiscit caldria organitzar-ne un de veritat. 

Tercer, la governació i el clima polític. Serà interessant veure com es desenvolupa, especialment després de les eleccions generals, quan hi hagi nou govern espanyol. És difícil que qualsevol organització social funcioni bé si en ella hi predomina l'acusació, la queixa i els atacs mutus, amb la qual cosa serien necessàries unes relacions més cordials i constructives, independentment del projecte polític defensat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada