dimecres, 16 de març del 2016

El prestigi de la política


La política és un àmbit molt important, on es decideix, en part, quina mena de condicions de vida tindrem. La situació de cada país o territori, des del més prósper fins al més conflictiu i fallit, té molta relació amb les decisions i relacions polítiques que s'hi han donat. 

Crec que les persones entenem, en general, la importància de la política. Així ho demostren les tertulies polítiques que hi ha, que existeixen gràcies a que tenen audiència, la participació en les últimes eleccions o les manifestacions.

No obstant, la política no gaudeix de gaire prestigi. Les valoracions als líders polítics no solen arribar a l'aprovat, no se sent parlar del talent dels polítics ni de lo bé que fan les coses ni de les expectatives de futur que tenim depositades en ells. 

La majoria d'informació que rebem és en forma de desqualificacions i crítiques mútues i polèmiques vàries, sovint relacionades amb temes força banals. 


I perquè tot funciona així? Potser perquè tothom és molt devot de les seves idees i molt contrari a les dels altres, o potser perquè ningú té res a oferir i cal justificar la posició pròpia d'alguna manera. Com que jo no sóc exemplar, ho oculto assenyalant lo poc exemplars que són els altres. 
La mala reputació de la política és un fet transversal, ja que hi ha molt moviment polític, però cap partit ni cap polític té un carisma ni un prestigi per sobre dels altres. No hi ha guanyadors clars que siguin capaços de traçar un projecte mínimament creible. És cert que la gent no dóna l'esquena a la política, però el suport va cap a aquells que menys ràbia ens donen o que sentim més propers, encara que no ens acabin d'entusiasmar. 
Falten projectes i idees que connectin amb les circumstàncies de la gent corrent i que siguin creibles i assequibles. Suposo que les polítiques que funcionen no es fan en uns dies, sinó que s'han d'anar provant i avaluant resultats sobre la marxa. Caldria que la informació que rebem estigui relacionada amb un bon anàlisi, equilibrat i seré, de totes aquestes possibilitats i de com estan funcionant. D'aquesta manera, sabriem què s'està fent i perquè, i podríem valorar que ens convenç més votar i donar suport.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada