dimecres, 6 d’abril del 2016

Com guadir més de les coses que tenim a l'abast


Que hi hagi persones amb una situació que podríem qualificar d'afortunada i no siguin gaire felices, i d'altres que visquin en una situació molt menys afortunada i que siguin prou felices, em fa pensar que la felicitat no és un concepte tan fàcil de valorar com normalment suposem. 

I què és una situació afortunada? Tenir diners, atractiu, reconeixement social i professional, ser admirat i envejat per molta gent o poder fer coses molt interessants. Tot el que la majoria de persones voldrien tenir i que alguns tenen. 

I què és una situació poc afortunada? Tenir problemes econòmics, no resultar atractiu, ser ignorat i menyspreat i tenir una vida aborrida. Totes aquestes coses que la majoria de persones lluiten per evitar. 

Són realment les persones afortunades més felices que les no tan afortunades? 

No hi tinc gens clar i exposaré la meva teoria; les persones donem per suposat tot el que estem acostumats a tenir, i no ens fa especialment feliços, però el que sí ens fa feliços són els elements novedosos, als quals no donem per suposats

Per tant, crec que la gent afortunada necessita coses més complexes i complicades per sentir-se feliç que les persones no tan afortunades, perquè s'han acostumat a coses que podríem considerar millors. 

La conclusió que en trec de tot això és que les persones podríem optimitzar la nostra satisfacció general si renunciem voluntàriament a algunes coses que tenim a l'abast i posterguem el seu gaudiment. D'aquesta manera, podrem mantenir la il·lusió més constant per les coses que tenim a l'abast. 

Podríem renunciar a viatjar tan sovint com ho podem fer, a fer menjars llaminers o qualsevol cosa que ens vingui de gust. Si sempre que ens ve de gust ho consumim, al final cada cop ens causa menys efecte. Si, en canvi, deixem passar el temps, podem mantenir la il·lusió per una cosa relativament modesta com si es tractés d'un luxe.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada