dimecres, 11 de maig del 2016

El turisme transforma en parc temàtic tot el que toca

L'altre dia vaig trobar una notícia que va motivar la meva entrada d'aquesta setmana. 


Es tracta d'un article del diari The Guardian, que parla de les 50 millors destinacions secretes d'Europa segons Lonely Planet, destinacions que val la pena visitar però que els turistes en general passen de llarg i no visiten. 

http://www.theguardian.com/travel/2014/jun/04/lonely-planet-top-50-secret-locations-in-europe

En aquest article, hi ha un comentari molt encertat d'un lector, "50 destinacions antigament secretes". És aquest comentari el que m'ha acabat de convèncer per redactar aquesta entrada. 


I és que, amb el turisme, es dóna una paradoxa;
 els turistes volen visitar llocs autèntics, que conservin tot el seu encant tradicional i on només hi trobin gent local fent la seva vida de sempre, però la seva presència contribueix a que aquests llocs acabin sent tot el contrari, parcs temàtics dedicats al visitant, on només hi trobem altres visitants com nosaltres i gent local dedicada exclusivament a complaure a aquests visitats



Illes Shetland, al Regne Unit. A la llista de les 50 millors destinacions secretes de Lonely Planet


Tenint en compte això, existeixen moltes revistes i agències de viatges que es dediquen a buscar per tot el planeta llocs interessants, desconeguts i autèntics per poder oferir als seus clients allò que volem. Aquest seria el primer pas per convertir aquests llocs, encara amb cert encant, en parcs temàtics com les destinacions més populars per als turistes. 

Al final, no quedarà cap racó del planeta que no sembli un parc temàtic creat per als turistes.

Suposo que això és el que té la nostra societat de l'oci. Tenim més temps lliure que abans, i no volem passar aquest temps sempre al mateix lloc. El turisme és una industria a l'alça. Qui més qui menys se'n va a visitar alguna destinació durant les seves vacances. És extrany que, al món desenvolupat, hi hagi persones que no vagin enlloc durant tot l'any. 


Hi ha molts turistes i encara n'hi haurà més, i tots ells es lamentaran que existeixin altres turistes que treuen encant al seu viatge. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada