dimecres, 1 de juny del 2016

Amb bona companyia, no es necessitarien tants diners

Crec que podríem estar molt bé amb un nivell de vida una mica per sobre de la subsistència, en el qual estiguessim ben alimentats, sans i tenir un sostre prou ampli i comfortable al qual poguessim dir "casa nostra". 

I crec que això no és excessivament costòs. No necessitaríem tanta renta ni tant poder adquisitiu per aconseguir-ho com esperem tenir actualment. Potser així no ens endeutaríem tant ni tindríem que treballar tant com ara. 



Dos habitacions, sala d'estar-menjador, cuina i bany (i un balconet). Potser no necessitem gaire cosa més que això, no hauria de ser tant car d'aconseguir


I quin és, curiosament, el principal impediment que veig que existeix per a què això passi? Que un nivell de vida així de simple no ens garanteix l'apreci dels altres. 





Normalment, les nostres relacions i els nostres plans depenen en gran mesura del nostre poder adquisitiu. En funció del nostre pressupost, farem unes coses determinades i ens relacionarem amb determinades persones que tinguin pressupostos similars. 

Si el nostre pressupost és baix, correm el risc de no poder relacionar-nos amb les persones que voldríem. Això ens sap molt de greu i ho volem evitar a qualsevol preu. Per això ens sap tant greu no arribar a un poder adquisitiu determinat. 





La reflexió a fer és que, mentre pensem que el nostre problema és la manca de diners per comprar coses, el problema real potser la nostra incapacitat de passar bones estones amb altres persones. 

En la mesura en la qual ens apreciem pel que som, per la companyia que podem aportar-nos i no tant en els plans consumistes en els quals podem participar conjuntament, crec que les nostres necessitats adquisitives i, per tant, de diners, podrien anar disminuint i podríem deixar de ser tant adictes a guanyar diners i consumir. 

En aquest sentit, les xarxes socials ens ofereixen una gran oportunitat, en la mesura en la qual ens resulta més senzill buscar gent més semblant a nosaltres. Si vivim en un entorn en el qual coneixem a poques persones, sentirem més por a no ser apreciades per elles, però si en podem conèixer de molt variada, ja no ens sentirem tant ansiosos per encaixar dins en grup que tenim més proper i podrem buscar relacions amb persones que no ens valorin pel nostre poder de consum. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada