dimecres, 10 d’agost del 2016

Buscar parella i buscar feina són curiosament semblants

Buscar feina o buscar parella, o tenir-ne, són situacions que qui més qui menys ha viscut i per les quals ha passat. 




Són dos tipus de situació molt semblants entre elles, ja que la base és força semblant, buscar algú amb qui relacionar-se i que ofereixi unes certes prestacions, com companyia, coneixements en ofimàtica o els que es busqui. 

Aquest és un petit recull de coses semblants amb les quals ens podem trobar en relació a la nostra vida sentimental o professional:



   -   Si no se'n té, un en busca o n'espera tenir-ne

Molta gent té les dues coses, i sovint les té durant molt de temps, amb la qual cosa s'obliden d'haver-ne de buscar. 

Però si no se'n té, un almenys pensa en tenir-ne o en busca. Per això pàgines com Infojobs i Meetic són populars. Sempre hi ha gent buscant. 



  -  L'experiència és molt valorable

Sobretot a una certa edad. Les empreses volen veure que has tingut una carrera sòlida, amb consolidació de la posició laboral i d'uns coneixements i habilitats. Per això solen demanar anys d'experiència. A més, es diu que tenir periodes d'inactivitat treu punts, a no ser que ho sapiguem justificar. 

Si es busca parella, haver tingut relacions llargues també pot ser valorable. És la prova de que hi ha hagut algú capaç d'aguantar-nos durant tot aquell temps, o que nosaltres també tenim paciència i no ho enviem tot a rodar a la mínima. 

Al igual que al món laboral, el motiu de la finalització de la relació també es té en compte per veure què se'n pot esperar de tu. 

Això si, no demaneu carta de recomanació a les vostres ex, sobretot si la cosa no va acabar bé. 



  -  És més atractiu qui ja en té

Es diu que és més fàcil trobar feina si ja en tens una. No sé si amb les parelles passa el mateix. 

Deu ser que una persona que ja té una relació (laboral o sentimental) és menys accessible i és més interessant, perquè algú altra la vol. A més, ja està acostumada a la rutina de tenir una relació, a diferència de les persones que fa temps que estan buscant, que no se sap com s'adaptaran a la nova relació, acostumades a la llibertat i no acostumades a les restriccions de les relacions. 



  -  Hi ha cites que realment semblen processos de selecció

Moltes parelles es formen per accident, com qui no vol la cosa, però d'altres passen per un procés de recerca molt elaborat i sistemàtic. 

Moltes persones es coneixen a través d'amics, a través de la feina, els estudis o aficions, però d'altres es busquen i es tantegen des del començament per veure si poden encaixar. 



És una situació una mica forçada, perquè les dues persones ja saben des del inici què van a buscar. És una situació una mica incómode, on en poc temps s'estudia a l'altra i se li fan preguntes i se li posa en situacions diferents per veure com és el seu perfil. Igual que en una entrevista de feina. 





Però no tot són semblances. A les relacions sentimentals no existeix la pluriocupació i no existeix un Ashley Madison de la recerca de feina. És perfectament normal buscar una feina millor mentre ocupes l'actual. Buscar una parella millor mentre ja en tens una és...bé, lleig. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada