dimecres, 12 d’octubre del 2016

El problema de l'habitatge


Últimament es parla molt de l'augment dels pisos a Barcelona, cosa que fa que cada cop siguin més inassequibles per a les persones amb ingressos "mitjans", si és que no ho són ja des de fa molt de temps. 

Per a tota aquesta gent que necessita un pis a un preu que pugui pagar, les alternatives no són senzilles. Els llocs de feina solen ser a Barcelona, i els diners que un es pugui estalviar en lloguer igual se'ls gasta en transport, per no parlar del temps perdut en anar a treballar cada dia i l'oferta d'oci més gran que hi ha a la ciutat. Ja sabem quant n'és de fàcil i segur és l'accés a Barcelona. 


 El Rodalies, que uneix Barcelona amb els seus voltants, ha estat notícia per les seves incidències 






Crear un corredor de pisos assequibles

La gent que viu fora de Barcelona i ha d'entrar a ciutat cada dia pateix freqüents retards en el servei de tren, la qual cosa fa dificil plantejar-se viure lluny del lloc de feina. 

És possible que dotar a totes les ciutats del voltant de Barcelona d'un servei de transport públic que sigui tant fiable, amb freqüències de pas curtes i que arribi ràpid a qualsevol punt de la ciutat com el metro sigui molt car i inassumible, així que es podria donar prioritat a un o dos corredors que connectin ciutats dels voltants amb Barcelona, de la mateixa manera que el metro connecta diversos punts de la ciutat. 

Aquest corredor estaria farcit de ciutats amb pisos de lloguer més assequibles, pisos nous i adaptats a les necessitats modernes (a diferència de les envellides finques barcelonines) i hi valdria la pena viure-hi perquè, com ja he dit, l'accés a Barcelona podria ser ràpid, fiable i barat gràcies a la prioritat pressupostària en aquest corredor. Seria com viure en un barri de Barcelona, i seria fàcil i barat anar a treballar i o a passejar pel centre i gaudir de les seves activitats. 

Crec que és una idea per tenir-la en compte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada