dimecres, 25 de gener del 2017

Curt termini i individualitat

Es parla molt de com la Humanitat s'expandeix i creix en tots els àmbits (demografia, consum, urbanització) i com això posa pressió sobre el planeta i la possibilitat de que aquest pugui seguir sostenint la nostra existència.

Es diu també que la Humanitat és "com un bòlid sense pilot", ja que no existeix un govern que vetlli decididament per la salut del planeta i de la humanitat (algu que controli si el planeta fotrà un pet o per insostenibilitat o per conflictivitat, o per les dues coses alhora). 

Competició d'"autos locos", on aquest vehicles baixen una pendent sense gaire control





Tot i això, també és diu que aquesta economia no controlada i moguda per l'interés propi és la que ha millorat considerablement el nostre nivell de vida i la tecnologia disponible, i ha de permetre solucionar els problemes un cop es presentin, sense necessitat de renunciar a res de manera preventiva. 




El món el mouen els interessos dels individus a curt termini



La humanitat la componen individus, cadascun dels quals està concentrat en la resolució dels seus propis problemes en aquests mateixos moments, i no està en com de malmés està quedant el medi ambient, ni en com ens afectarà el proper conflicte a gran escala i, ni tant sols, que menjarà d'aquí a 30 anys.

En un moment donat, la preocupació principal de cada persona pot ser pagar els seus rebuts, aconseguir un ascens o una venta, millorar beneficis i volum de negoci o tenir els votants contents. 

El que és curiòs és que les nostres factures i els nostres beneficis són molt irrellevants a escala de la Humanitat, però la suma de tots aquests temes individuals i a curt termini són els que realment la mouen. 

Tot això fa que la Humanitat sembli un caos incapaç de fer valer els seus interessos generals a llarg termini, i és això el que fa pensar que algun dia se'n pot anar tot en orris, perquè si les coses es torcen, cadascú lluitarà per satisfer les seves exigències com ha fet sempre. A no ser que algun dia aprenguem a pensar de manera general i a més llarg termini.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada