dimecres, 8 de febrer del 2017

Tant guanyo, tant gasto, tant valc

Vivim en un món on bàsicament ens preparem per guanyar diners i adquirir coses, i no tant per millorar les nostres relacions amb els altres i el nostre estat d'ànim, que hem deixat pràcticament en la seva totalitat en mans de les nostres expectatives econòmiques. 

Un home content perquè té molts bitllets a la mà





Si la nostra posició econòmica és bona, estarem contents, tindrem confiança en el futur i en la forma en la que ens veuen els altres, mentre que si no la tenim estarem frustrats, ens sentirem inútils i no voldrem veure a massa gent per por a haver d'explicar com ens va. Tot gira entorn als diners i a les coses materials, quan el nostre benestar hauria de ser més aviat intangible. 




L'importància dels diners en temps de crisi


El nostre estat anímic depén molt de la nostra situació econòmica i, com ja sabeu, aquesta situació econòmica i aquestes expectatives econòmiques han empitjorat força durant els últims anys, això que anomenem crisi econòmica. 

I a sobre diuen que vivim en temps volàtils i incerts, en els quals la globalització, la digitalització i l'automatització estant destruint molts negocis i llocs de treball, o traslladant-los a altres llocs més barats. Diuen que viurem pitjor que els nostres pares, que s'acaba l'época de les expectatives econòmiques a l'alça. 

El nostre benestar depén de la nostra millora econòmica, però anem a pitjor. 




Acostumar-se a unes condicions econòmiques a la baixa


Si les nostres condicions econòmiques no van a l'alça, i de moment no van a l'alça, sembla que haurem d'aprendre a deslligar el nostre benestar de la nostra situació econòmica.

No ens preparem per gestionar les nostres emocions ni el nostre tracte a les altres persones, només ens preparem per ser competents en allò que ens fará guanyar diners. No obstant, aprendre a gestionar el que és intangible ens podria arribar a donar més éxit també en la vessant econòmica, perquè la gent ens valoraria més, i la valoració de la gent és el que cal per obtenir ingressos. 

Haurem d'aprendre a dir "vaig justet econòmicament, i què?", perquè igual millorar la nostra situació pot no dependre de nosaltres, almenys a curt termini.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada