dimecres, 1 de febrer del 2017

Tenir fills no està de moda (pel que sembla)

Aquesta setmana he vist una entrevista que m'ha cridat molt l'atenció, on una coneguda periodista explica que ser mare no l'ha feta més feliç, que ha perdut qualitat de vida i que viu moments de molta dificultat, duresa i sacrifici. 

Aquesta periodista lamenta que es consideri que la maternitat és un fet cabdal i imprescindible a la vida d'una dona, un esdeveniment idealitzat del qual sempre se'n obvien tots els aspectes negatius. 


                                                        Sala de nounats....game over



Però tenir fills segueix sent llei de vida


Al cap i a la fi, tots som el resultat de la maternitat d'alguna dona, ho tingués previst o no. Som aquí perquè una dona, generalment acompanya per un home, tot i que no té perquè, va assumir la pèrdua de qualitat de vida i els sacrificis que comportava tenir fills. 

De fet, què pensaran els bessons d'aquesta periodista quan siguin grans i llegeixin aquesta notícia? Com ens sentiriem nosaltres si els nostres pares es lamentessin d'haver-nos tingut?

La maternitat segueix sent llei de vida. Encara no es creen nadons en laboratoris, com a la novel·la "Un món feliç" així que cada nova persona que vingui al món ha de ser concebuda, parida i criada per algú. 



Canvi de mentalitat respecte la familia


Fins fa no gaire, no formar una família era enfrontar-se a ser considerat una persona menys respectable i que havia fracassat en el compliment dels objectius de la vida. Això era així per a les dones, a les quals es considerava despectivament "solterones", però també pels homes, ja que tenir descendència és una aspiració bàsica per a tots. 

Per no dir que es tenen fills pensant també en no quedar-se sol en la vellesa i tenir algú que t'assisteixi quan ja no pots valdre't per tu mateix. 

I malgrat que formar una familia encara és un objectiu elemental per a molts, molta gent ja es planteja no tenir-ne, o posposar aquest projecte el més tard que es pugui. Al cap i a la fi, ens agrada viure bé, i molts volen gaudir de totes les coses bones i plaents que la vida els hi pot oferir, i haver d'ocupar-se de per vida d'uns marrecs trapelles no seria una d'aquestes coses. 

Quanta més gent veiem renunciant a tenir fills, més fàcil se'ns farà a nosaltres mateixos renunciar-hi. Sembla que tenir fills no està de moda. 



Baixa natalitat


Aquesta actitud també té efectes en la nostra demografia. Les societats occidentals envelleixen a marxes forçades. La gent viu més i no vol tenir fills, o en vol tenir pocs. 

Això genera alguns interrogants; Qui mantindrà la creixent tercera edat? Els marrecs trapelles que no volem tenir? I quin serà el pes demogràfic d'Occident en el futur, tenint en compte que, mentre aquí ens queixem de com n'es de dura la maternitat, a altres parts del planeta ja tenen quatre fills com qui no vol la cosa? 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada